Meteen naar de inhoud
Home » Werken aan mijn relatie?

Werken aan mijn relatie?

Werken aan mijn relatie is dat altijd nodig. Goede relaties ontstaan ​​niet zomaar, ze vereisen werk van beide kanten. En rond de veertig herbeleef je jouw leven als een baby. De karma van waar je bent opgegroeid speelt opeens een veel sterkere rol. Je kunt op 5 manieren liefde tonen aan jouw partner en 7 van de onderstaande houdingen hanteren om jouw relatie te verbeteren.

werken aan mijn relatie na de bruiloft
werken aan mijn relatie na de bruiloft

1 Werken aan mijn relatie tip: Neem verantwoordelijkheid voor jezelf

Dit is de belangrijkste keuze die je kunt maken om je relatie te verbeteren. Dit betekent dat je leert verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gevoelens en behoeften. Dit betekent dat in plaats van te proberen je partner je gelukkig en veilig te laten voelen, je leert hoe je dit voor jezelf kunt doen door je eigen gedachten en acties. Dit betekent leren om jezelf te behandelen met vriendelijkheid, zorgzaamheid, mededogen en acceptatie in plaats van zelfveroordeling.

2. Vriendelijkheid, mededogen, acceptatie

Behandel anderen zoals jezelf behandeld wilt worden. We verlangen er allemaal naar om liefdevol en vriendelijk behandeld te worden. We moeten onszelf op deze manier behandelen, en we moeten onze partner en anderen op deze manier behandelen. Relaties floreren wanneer beide mensen elkaar vriendelijk behandelen. Hoewel er geen garanties zijn, levert het vaak vriendelijk handelen richting anderen ook weer vriendelijkheid op. Dit is de belangrijkste grondhouding bij werken aan mijn relatie!

3. Leren in plaats van beheersen

Wanneer er een conflict optreedt, is het gemakkelijk om defensief te worden. De wens om een ​​argument te ‘winnen’ verschijnt. Maar als één partner verliest, verliezen beiden. Het is belangrijk om jouw gevoelens op een neutrale manier te communiceren (niet met hoge emoties) en te luisteren om te begrijpen, niet om te weerleggen.

4. Werken aan mijn relatie tip: Maak tijd voor elkaar

Wanneer mensen voor het eerst verliefd worden, maken ze tijd voor elkaar. Naarmate je meer op je gemak raakt met elkaar, lijkt het leven in de weg te staan. Het is gemakkelijk om te vergeten tijd voor elkaar vrij te maken. Maar een relatie kan niet standhouden als je geen tijd samen doorbrengt.

5. Dankbaarheid in plaats van klachten

Er stroomt positieve energie tussen twee mensen wanneer er een houding van dankbaarheid is. Constante klachten zorgen voor een zware, negatieve energie, wat niet leuk is om mee om te gaan. En als je toch een klacht hebt, wat normaal is, zorg er dan voor dat je begint met een compliment in plaats van direct in de minpunten te duiken.

6. Plezier en spel bij werken aan mijn relatie

We weten allemaal dat zonder een spelelement alles saaier wordt. Relaties floreren wanneer mensen samen lachen, samen spelen en wanneer humor deel uitmaakt van het dagelijks leven. Stop met alles zo serieus te nemen en leer de grappige kant van het leven te zien. Intimiteit bloeit wanneer er lichtheid van zijn is, niet wanneer alles zwaar is.

7. Werken aan mijn relatie tip: Dienstbaarheid

Een geweldige manier om intimiteit te creëren, is door samen serviceprojecten te doen. Geven aan anderen vervult het hart en schept diepe voldoening in de ziel. Dienstbaarheid brengt je buiten jezelf en je eigen problemen en ondersteunt een bredere, meer spirituele kijk op het leven. Of doe een dienstbetoon voor je partner. Masseer hun voeten, kook eten of verf die muur voor ze.

De achtste niet beschreven tip is naar ieders hartzeer kijken en de patronen welke voortkomen vanuit de vroege kindertijd. Een spirituele relatietherapeut welke met name separaat met elk van de partners aan de gang gaat kan hierbij helpen. Dit zijn de 7 tips voor werken aan jouw relatie.