Meteen naar de inhoud
Home » Spirituele relatietherapie

Spirituele relatietherapie

Spirituele relatietherapie

Veel reguliere relatietherapeuten nemen ieder stel aan in hun praktijk voor huwelijkstherapie. Dat doen wij niet. Onze ideale cliënten willen op zielsniveau er iets van maken, ze inspireren elkaar met gemeenschappelijke hobby’s en de seksuele chemie was of is goed. Er is een bepaalde loyaliteit jegens elkaar om er samen uit te willen komen. Als deze 3 randvoorwaarden er niet zijn, dan heeft spirituele relatietherapie zin. Anders trek je aan een dood paard. Bij een reguliere aanvliegroute overigens ook! Er zijn minimaal twee van de drie randvoorwaarden nodig om een zekere mate van kans van slagen te voorzien. 

Relatietherapie kan ook een persoonlijke ontwikkeling reis zijn voor beide partners naar hun eigen hartzeer. Dit projecteren ze naar elkaar toe. Een spirituele relatietherapeut zorgt voor spiritueel bewustzijn opdoen en spiritueel ontwaken vormt dan een grote groeisprong. Je partner triggert bijna altijd oud hartzeer uit het onderbewuste. Dit kan tijdens de zwangerschapsfase en vroege kindertijd hebben plaatsgevonden. Veel mensen zijn alles vergeten van voor hun zevende levensjaar. Een relatietherapeut die ook spiritueel medium is kan dan uitkomst bieden voor relatie problemen.

Waarom laat met relatietherapie beginnen?

In therapie gaan, doen veel stellen als het bijna al te laat is. Er zijn vaak al problemen gedurende vele jaren. Bij een relatietherapeut is er 1 grote valkuil : ziet 1 van de partners de relatietherapeut als een verbandmiddel?  Om aan de buitenwereld achteraf te kunnen zeggen “ik heb er alles aan gedaan”. Deze drijfveer herkennen en deze partner met zelf-reflectie naar binnen te laten keren is soms een grote uitdaging. De wond is vaak jarenlang al aan het etteren waarbij schaamte beiden partners vaak heeft weerhouden om eerder professionele hulp in te schakelen. Een relatie zou geen werkwoord moeten zijn. Ik merk zelfs dat mensen veel baat hebben bij therapie. Helaas zijn veel stellen te laat, waardoor het moeilijk is om – wat er nog over is van in de relatie – te herstellen. Dit is niet nodig. 

Partners welke een stel vormen, stellen het te lang uit omdat ze heel lang blijven hangen in de beslissing spirituele relatietherapie Ja of Nee en niet weten wat het voor je als stel kan betekenen. Je leest onder meer:

  • Wat is de grootste misvatting over relatie verbeteren?
  • Hoe zie een therapie programma eruit?
  • Welke selectiecriteria kan je overwegen bij het kiezen van een relatietherapeut?
  • Bij welke problemen kan je naar een relatietherapeut gaan?
  • Hoe komt het dat het niet verstanding is om lang te wachten met in therapie gaan ?

Waarom krijg je geen handvaten voor gedragsverandering bij spirituele relatietherapie?

Alle angsten, hoop en vrees komen voort uit hartzeer welke opgeslagen liggen in een oude tijdscapsule. Als ware ingevroren in het ijs. Je bent hier niet bewust van. Het maakt deel uit van jouw onderbewuste.

spiritueel ontwaken kijk naar het onderbewuste
spiritueel ontwaken kijk naar het onderbewuste

Bij reguliere relatietherapie ontvang je handvaten om beter te leren communiceren met je partner om gedragsverandering van je partner te eisen of dit gedrag op een vredige manier te accepteren. Hij of zei dient dan naar een opgelegd ideaal beeld te gaan leven. Je hebt dan een overtuiging dat jouw partner maakbaar is. Deze eerste aanvliegroute voor jouw levenspartner kan omschreven worden als een nieuwe aspiratie, perfectie, een illusie en leven volgens een opgelegd imago. Daar wordt jouw partner doodongelukkig van. Het gedrag van jouw partner accepteren en hiermee leren leven is een tweede aanvliegroute voor de relatietherapeut.

Tip: de ruzies gaan niet over de problemen in het heden met de partner. Ze gaan verder terug naar die kindertijd in je ouderlijk huis of de baarmoeder bij je moeder.

Hoe is het relatieprobleem ontstaan?

Dit vergt een analyse met de nodig zelfreflectie. Reguliere therapie kijkt naar het nu en geeft mentale handvaten om de conflicten te vermijden. Dit lost structureel onvoldoende in de kern de relatiecrisis op. Spirituele relatietherapie pakt dit anders aan. Eerst dient elke partner goed in de spiegel te kijken en haar of zijn emoties te begrijpen ….. een stuk zelfreflectie. Dit impliceert bijvoorbeeld niet langer de levenspartner van alles de schuld geven!

Emoties veroorzaken nevel en mist rondom het echte relatieprobleem

Onderstaand tref je de 5 belangrijkste emoties aan welke een grote impact hebben op de levenskwaliteit van beide levenspartners.

Boosheid veroorzaakt conflicten waardoor er een afstand is ontstaan en de seksuele aantrekkingskracht afneemt.

Gehechtheid naar een nieuwe relatie veroorzaakt een verwijdering door deze wereld met het relatieprobleem met de levenspartner te ontvluchten.

Jaloezie verstikt de ander waardoor hij of zij het gevoel van vrijheid van de ziel heeft verloren. De ziel wordt als het ware door de partner in bezit genomen. Dus in relatietherapie gaan voor jaloezie kan met deze kennis een openbaring zijn. 

Trots richt zich op de vorm van het relatieprobleem maar niet op de essentie van de liefde het niveau van de ziel.

Onzekerheid mondt uit in twijfel of beiden partners er echt voor willen gaan.

Welk type redenen zijn er dat je een relatie uitdaging hebt als stel? 

Het hebben van relatieprobleem wil niet zeggen dat een stel niet bij elkaar past.  Het wil ook niet zeggen dat er geen liefde meer is of de koek op is. Relatieproblemen en een relatiecrisis zijn beiden gewoonweg onvermijdelijk. Het hoort inherent bij een relatie tussen twee mensen.

Overerfde reden

Het Engelse woord “inherentence” wil zeggen overerft. Doordat je ouders en voorouders een bepaalde verstandhouding hadden binnen hun relatie overerf je deze ook nog eens. Jouw partner is dus een reflectie, projectie of vervanging van je eigen vader of grootvader of moeder en grootmoeder. In spirituele relatietherapie speelt dit overerfde mechanisme een cruciale rol. 

Een mogelijke interpersoonlijke redenen

Op zielsniveau zijn we allemaal verschillend. De ziel bestaat uit 5 lagen. Alleen al op het eerste niveau van het grofstoffelijke heb je twee opties. Je bent geordend of je bent chaotisch. Het onderwerp het huis opruimen of netjes houden staat dan centraal tussen twee partners. Hiermee omgaan zonder dat er irritaties ontstaan vraagt een spirituele levenshouding.

Vaak komt te slordige persoon pas echt tot een verbinding met haar of zijn eigen ziel zodra hij of zij alles gaat ordenen. Opruimen voor de ander werkt dus niet. Dit moet diep van binnen komen. Op de 4 andere niveaus zijn er bij elke partner 7 mogelijkheden. Hieruit volgt dat de kans dat partners op 5 lagen van ziel verschillend zijn zeer groot is. Ook is bekend dat je na 20 of 30 jaar huwelijk of samenwonen je jouw  partner nog steeds niet goed kent. 

De zogenaamde externe reden

Als je samen in een stressvolle situatie bent beland dan kan je er niet altijd samen op uit trekken. Een verbouwing, huur of hypotheek achterstand, een ontslag van 1 van beiden, een ziekte van 1 van beiden, een ziekte van een kind, een affaire of het overlijden van ouders of grootouders. De lijst met mogelijke stress oorzaken welke relatietherapie triggeren is oneindig. Als je alleen of beiden de hele dag bezig bent met deze stress dan wordt de situatie er niet beter op. Een relatieprobleem of relatiecrisis ligt op de loer. 

Die persoonlijke ontwikkeling redenen

De stelling vanuit de psychologie is dat naarmate je jonger bent, je minder het vermogen hebt om goed te discussiëren en jouw eigen emoties te beheersen. Ook de mate van empathie tonen aan je partner kan minder goed ontwikkeld zijn. Dit zijn vanuit de ontwikkelingspsychologie allemaal dingen die je normaal gesproken een beetje later in je leven zou leren. Mijn ervaring met jarenlang mensen coachen is dat dit meer afhangt van egocentrisch zijn  of een open of florerend hartcentrum hebben. Jouw levensbloem staat dan open en je bent meer begaan met anderen. De jongere generatie kent naar verhouding veel meer personen met een open hart. Dient te gevolgen zijn er ook meer psychische problemen. Ze zijn veel gevoeliger dan hun ouders en hebben vaker te kampen met vluchtgedrag en ziektebeelden. Deze kwestie van een gesloten hart of persoonlijke psychische problemen hebben later een negatieve invloed op het huwelijk of de relatie. 

Echte oorzaken gezien vanuit een spirituele relatietherapeut

Ontmoet regelmatig cliënten welke hun scheiding jaren later nog niet hebben verwerkt. Het was niet nodig geweest als ze beiden destijds een spiritueel relatietherapie traject gevolgd hadden. Bij alle relatieproblemen gaat het namelijk helemaal niet om het huidige probleem met de levenspartner. Het gaat veel verder terug in de tijd. Hierdoor krijg je vaak bij een nieuwe levenspartner precies dezelfde uitdagingen op je bord. En zodra een levenspartner de veertig jaar bereikt dan verandert er heel veel emotioneel gezien. Dan worden alle emoties intenser. En boven de vijftig worden ze frequenter.

Ook als ouders gescheiden zijn, herhaalt dat patroon zich heel vaak bij de kinderen. Dus als je de scheiding van je ouders niet hebt verwerkt – als kind – dan voel je dat je ook wilt scheiden jaren later terwijl die emotioneel ingekleurde beslissing doordrenkt is met hartzeer en verdriet van 1 of beiden ouders.

Doel van relatietherapeut en spirituele relatietherapie

Voor kinderen het leed voorkomen

Helaas krijgen kinderen bij scheidingen altijd te rekening gepresenteerd. Dus het doel van een spirituele relatietherapeut is deze situatie ten alle tijden en indien nodig met veel inspanning te voorkomen. Het doel is de harmonie in het gezin te herstellen.

relatietherapie nog iets gemeenschappelijks?
relatietherapie nog iets gemeenschappelijks?

Spiritueel ontwaken van partners

Een ander doel is beiden partners een persoonlijke ontwikkeling door te laten maken en veel bewuster te worden van oud hartzeer uit de eigen zwangerschapsfase, kindertijd, tienertijd en pubertijd. Alles wat daar heeft plaatsgevonden heeft veel invloed op het heden.

Jouw levenspartner reageert op jouw verdriet in jouw hartcentrum op de manier die je eigenlijk niet wilt. En dit blijft maar doorgaan – jarenlang – totdat je erkent en herkent dat het jouw eigen pijn is welke dit proces initieert. Dit is een grote paradox in het relatietherapie traject. Zodra het hartzeer oplost reageert de buitenwereld – en dus ook jouw levenspartner – totaal anders op je.

De ergernissen opheffen met een paradox

Het doel is dan ook de top 5 frustraties over je levenspartner in kaart te brengen en deze als een boemerang terug te leggen op jouw eigen bord. Met mijn mediumschap kan ik je helpen je diepste gevoelsleven te verwoorden en te traceren waar en wanneer je in je eigen leven bent vast gelopen. Jullie lijken samen vastgelopen te zijn. Een  andere waarheid kan zijn dat je lang geleden al bent vastgelopen.  

Voorbeeld van frustratie : Een man vind zijn vrouw lui. Ze doet niets en is niet ambitieus.

Voorbeeld van paradox: De man heeft altijd een diepe wens en droom gehad om een eigen bedrijf te starten. Nooit gedaan tot nu toe.

Voorbeeld van emotie: de onzekerheid van de man heeft zijn hele leven in de weg gezeten. Hij is hier zelf boos over. Dit schept afstand in de relatie met zijn vrouw. Nu geeft hij haar de schuld van niets doen en het gebrek aan ambitie.

Therapie volg je bij ons alleen in een zelfstandig traject. Er is wel een gezamenlijke eindevaluatie. Voor de kosten, of het fiscaal aftrekbaar is en de mogelijke vergoedingen onder de noemer Energetische Therapie zie tarieven.

Hoe kan je de genegenheid binnen een relatie verbeteren met spirituele relatietherapie?

Relatietherapie stromingen zijn vooral gericht op het oplossen van een relatiecrisis en irritaties. Hoe kan je de liefde weer laten opbloeien? Spiritueel gezien vertelt de emotionele relatie welke je als man met je moeder heeft veel over hoe je in het leven staat met je vrouw of vriendin. Het zelfde geldt voor vrouwen met hun vader en hun man of vriend. Zit daar onverwerkt verdriet dan kan je in reguliere relatie therapie hoog of laag gaan springen. Het zal er niet veel beter op worden.

Er zijn natuurlijk handvaten beschikbaar om met je partner in het heden meer tijd met elkaar door te brengen of elkaar weer net als vroeger fris en fruitig te ontmoeten of over een nieuwe gezamenlijke toekomst te dromen of een tantra cursus te volgen om de genegenheid opnieuw bij elkaar te ontdekken. Ook dit gaat allemaal op termijn niet helpen zolang er hartzeer aanwezig is in relatie met ouders of grootouders. 

Hoe weet je of je relatie verbeterd is?

Bij spirituele relatietherapie werkt elke partner aan zijn rugzak met onverwerkt hartzeer. Zodra je door een traumatische ervaring heengaat zal je nog prikkelbaarder zijn doordat de angst uit je energiesysteem vrijkomt. Je zal aan je zelf moeten wennen. Dit geldt ook voor je partner. Hij of zij zal opnieuw in synchronisatie moeten komen.

relatietherapie doel blije partners
relatietherapie doel blije partners

Vaak heb je elkaar aangetrokken op basis van gemeenschappelijk hartzeer. De roze wolk is niets anders dan een magnetische functie van hartzeer wat bij beide partners hetzelfde is. Dus bij elke huwelijkscrisis of relatiecrisis is het in de relatietherapie van belang om te kijken naar dat gemeenschappelijke hartzeer en dat beiden partners tegelijk hiermee worden begeleid. Hierdoor is er geen acceptatie van gedrag van de ander meer nodig.

Het probleem wordt met wortel en tak uitgeroeid. Uiteindelijk hebben jullie meet verbondenheid met de eigen ziel en met elkaar. Ten tweede is er minder sprake van een intern conflict tussen hart, hoofd en buik en ook met elkaar. Doordat de boosheid op de achtergrond geraakt is er minder afstand en zal de chemie weer toenemen. Hierdoor zal in combinatie met op een spirituele manier seksualiteit ervaren de relatie aan kracht, licht en liefde doen toenemen. 

Relatietherapie en relatietherapeut online of in praktijk

Deze spirituele relatietherapie voor uit elkaar gegroeid met zelfreflectie tref je aan in de regio Haarlem maar ook heel goed online in het Nederlands, Spaans en in het Engels. Dus in heel Nederland. Met healing op afstand verzorg ik de onderliggende trauma behandeling van de relatiecrisis. Dit is een wortel en tak aanpak en niet te vergelijken met EMDR therapie. In feite bieden we Energetische Therapie welke in gaat op de bouwstenen van het leven. Be Zijn jullie getrouwd dan is het ook huwelijkstherapie. Het is ook een spirituele therapie en paranormale therapie voor het ontdekken van hartzeer in het prille leven van beiden levenspartners. Dus een speciale vorm van relatietherapie zonder zweverigheid.

Bij voorkeur eerst een face2face intake gesprek in mijn praktijk ook als je ver weg woont. Daarna kan het coachen en behandelen op afstand indien de reisafstand langer dan 1 uur is. Ben goed bereikbaar voor vervolgsessies in de volgende omliggende plaatsen vanuit de regio. Heemstede, Bennebroek, Haarlem, Hoofddorp, Zwaanshoek, Vogelenzang, Overveen, Bentveld, Zandvoort, Vijfhuizen, Bloemendaal, Santpoort-zuid, Santpoort-noord, Hillegom, Lisse, Sassenheim, Aerdenhout, Driehuis, Velsen-Zuid, Velserbroek, IJmuiden, Amsterdam, Zwanenburg, Halfweg en Badhoevedorp. Deze spirituele relatietherapeut ziet jullie graag binnenkort in zijn praktijk voor zelf-reflectie en spirituele relatietherapie!