Meteen naar de inhoud
Home » Relatietherapie met oud hartzeer aanpak » Ongelukkig in relatie

Ongelukkig in relatie

Ongelukkig in relatie of niet gelukkig in jouw relatie zijn, kan betekenen ongelukkig zijn met jezelf. Simpel gezegd, 95% van onze emoties komen voort uit onze onderbewuste patronen, dus niets buiten ons zal ons lang gelukkig maken, tenzij we eerder al gelukkig waren. Geld, roem, macht of zelfs een romantische liefde brengt geen geluk. Relaties brengen zowel vreugde als verdriet. Koester de goede momenten. Denk na over de ongelukkige momenten, misschien kan je er iets van leren. Maar relaties, anders dan met onze ouders, zijn als wolken. Sommigen brengen zonneschijn, sommigen brengen somberheid en sommigen brengen en regen en voeding. Maar ze gaan altijd voorbij. 

Verliefdheid is slechts een tijdelijke staat van verhoogde hersenchemie die opwinding en gehechtheid aan iemand veroorzaakt. Vroeg of laat sterft die “high” uit. En als dat zo is, beginnen de problemen. De roze wolk ontstaat door gezamenlijk hartzeer wat je bij elkaar herkent. In feite hou je tijdelijk meer van jezelf door de aanwezigheid van de ander. En dit intenser houden van jezelf neemt af na die eerste ontmoeting.  

ongelukkig in relatie
ongelukkig in relatie

Hoe blijven partners jarenlang samen wel gelukkig?

Geen enkele relatie is perfect – niet als de hersenchemie van verliefdheid is uitgestorven. Echtparen die het laten werken zijn degenen die in de eerste plaats niet te emotioneel beschadigd zijn en – ten tweede – beiden kunnen leren om met hun eigen emoties te verwerken, zodat ze elkaar kunnen accepteren. Ervan uitgaande dat het gedrag van de partner niet agressief of giftig is.

verbinding in relatie
verbinding in relatie

De meeste paren die slagen en een leven lang meegaan, hebben ongeveer 20 jaar nodig om emotioneel volwassen genoeg te worden, zodat elk de ander onvoorwaardelijk kan accepteren.

Wanneer blijven partners ongelukkig?

Als het hartzeer van 1 of beiden partners heftig is. De persoon is emotioneel te veel beschadigd. Als jouw partner extreem boos is en jou begint te slaan, of consequent gemeen en uitscheldt, of je bedriegt door vreemdgaan, of obsessies heeft of verslaafd is, dan kan je mogelijk beter opstaan. Een advies is de deur uitlopen en niet achteromkijken. Je kunt een relatie niet laten werken met iemand die geen potentieel heeft om lief te hebben. Mits er een bereidheid is om naar het hartzeer te kijken en deze te omarmen.

Heb je beiden veel hartzeer – dit is de reden van elkaar aangetrokken te hebben als 2 magneten – kies dan samen voor spirituele relatietherapie. Vaak heb je ook nog hetzelfde hartzeer soms in een iets ander aspect. Partners zijn het gezamenlijke bijna identieke hartzeer zich vaak niet bewust.

Wat kan je doen als je ongelukkig in jouw relatie bent?

Liefde gaat over geven en niet over ontvangen. Maar hoe minder gelukkig we zijn ( door mate van eigen hartzeer), hoe meer we zelf nodig hebben en hoe minder we liefde kunnen geven. Hoe minder gelukkig we zijn voordat je jouw partner ontmoette, hoe ongelukkiger je zal zijn in jouw relatie. 

Als het echter gewoon de normale reactie is op het feit dat je partner niet perfect is dan kan je erkennen dat partners altijd emotionele zere plekken bij elkaar triggeren. Jouw partner is jouw Boeddha. Dit is aan jou om onder ogen te gaan zien. Hoe meer je jouw partner de schuld geeft van hoe jij je voelt des te meer je deze wegjaagt.

Begrijp dat mensen verschillend zijn en accepteer deze verschillen. Je kan jouw partner accepteren zoals hij of zij is. Partners veranderen niet door jou en je moet ook niet proberen ze te veranderen. Alleen jezelf kan je veranderen door oud hartzeer op te ruimen en je bewustzijn te verhogen, waardoor je nieuwe inzichten krijgt.

Ben je niet gelukkig in jouw relatie onderneem dan actie en kies voor spirituele relatietherapie. Beiden hartzeer opruimen is een aanpak om structureel ongelukkig in relatie te zijn te voorkomen.