Meteen naar de inhoud
Home » Relatietherapie met oud hartzeer aanpak » Twijfels over relatie

Twijfels over relatie

Twijfels over relatie of twijfel in relatie ervaren wat zijn daarbij de mogelijke oorzaken? Zie je het vanuit een juist perspectief? Stel je een fundamentele vraag?

twijfel in relatie of twijfels over relatie
twijfel in relatie of twijfels over relatie?

De fundamentele vraag qua houden van

Als je de vraag stel of je partner wel van je houdt ben je in een mentale valkuil gevallen. De twijfels over de relatie slaan toe. Zolang jij van jouw partner houdt dan stel je deze mentale vraag niet. Het is net zoiets als de vraag: Wat is de zin van het leven? De persoon die de vraag stelt leeft niet. Kijk dus goed of jouw twijfel voortkomt uit jouw eigen mentale denken. En deze is collectief en deze fundamentele gedachte daar kan je niets aan veranderen. Negeren is het advies en zelf van jouw partner houden. Wat vindt jou partner leuk? Kan je hem of haar met meer attentie blijer maken?

De pyramide van relatie kwaliteit

De pyramide kent 5 fasen qua relatie kwaliteit. Dit proces kan zich voltrekken in 2 weken maar ook over een periode van tientallen jaren.

  1. Verliefdheid 8 pluspunten
  2. OK 6 pluspunten en 2 minpunten
  3. Twijfels relatie 4 pluspunten en 4 minpunten
  4. Stoppen 2 pluspunten en 6 minpunten
  5. Scheiden 0 pluspunten en 8 minpunten

In de verliefdheid fase is alles koek en ei. De gezamenlijke hartpijn zorgt voor een sterke magnetische werking en aantrekking. Bijna niemand is zich dit bewust. Kijk goed wat je gemeenschappelijk hebt hierin. Alles is dus een illusie in deze fase. Je herkent onvoorwaardelijk jouw grootste hartzeer in de nieuwe partner, waardoor je hem of haar en ook jezelf onvoorwaardelijk lief kan hebben. Bij de OK fase zie je een paar minpunten evenwel kan je daar wel mee leven. Zodra je in de twijfel fase komt zie je evenveel plussen als minnen. De relatie brengt toch niet helemaal wat je er van verwacht. In fase 4 heb je de intentie om de stoppen met de relatie evenwel zet je nog niet door. De laatste fase 5 betreft het definitief beëindigen van de relatie. Soms gaat dit gepaard met een vechtscheiding in het geval je te maken hebt met een boze of zelfs narcistische partner.

Twijfels over relatie of twijfel in relatie qua diepgang

Een ander aspect van een relatie is de diepgang qua communicatie en verbinding met elkaar. Hierin zijn een aantal treden te herkennen qua het delen van levenservaringen.

  1. Activiteiten met elkaar delen: wat heb je die dag meegemaakt?
  2. Interactie problemen met derden met elkaar delen : waar ben je vandaag tegenaan geknald?
  3. Inspiratie met elkaar delen en samen beleven : wat heb je vandaag samen gedaan?
  4. Ontmoetingen met elkaar delen : wie ben je vandaag in jouw leven als verrassing tegengekomen?
  5. Nieuwe inzichten eigen leven met elkaar delen : wat heb je op ziel niveau vandaag geleerd?

Zo kan het zijn dat je er achter komt dat jouw partner alleen over trede 1 en soms over 2 met jou spreekt en dat dit een gevoel van eenzaamheid in de relatie kan geven. Dit kan een echt relatie probleem geven. Deze treden hebben 1 op 1 te maken met een bewustzijnsniveau van jouw partner. Mentale handvaten om te oefenen samen op de hogere treden te belanden werken niet. Kies dan voor een programma voor bewustzijn verruiming.

Overerfde twijfels relatie

Het kan zijn dat je rond loopt met een overtuiging welke je hebt overerft van 1 van je ouders. Een chronische ontevredenheid over een partner kan dus ingekleurd worden door de ervaringen van de vorige generatie. Jouw partner kan dat hoog of laag springen hij of zij zal nimmer de OK stempel van jou ontvangen. Kiezen voor energetische therapie om deze overtuiging en emotionele lading los te weken kan dat een goede remedie zijn. Twijfels in relatie en twijfels over relatie zijn dus niet altijd van jouzelf!