Meteen naar de inhoud
Home » Relatietherapie met oud hartzeer aanpak

Relatietherapie met oud hartzeer aanpak

Relatietherapie kan ook een reis van zelfontwikkeling zijn voor beide partners in het licht van hun eigen lijden. Dit projecteren ze naar elkaar toe. Een spirituele relatietherapeut zorgt voor spiritueel bewustzijn en spiritueel ontwaken gevolgd door een enorme groeisprong. Je partner haalt bijna altijd oude emotionele pijnen uit het onderbewuste bij jou naar boven. Meestal vanuit de zwangerschapsfase of vroege kindertijd. Veel mensen vergeten alles voordat ze zeven jaar oud zijn. Een relatietherapeut met mediumschap kwaliteiten kan dan uitkomst bieden.

Relatietherapie met een spirituele grondslag

Veel conventionele relatietherapeuten zullen elk paar inhuren om hun huwelijkscounselingwerk te doen. Wij doen dat niet. Onze ideale klanten willen op zielsniveau werken. Ze inspireren elkaar met gedeelde interesses en de seksuele chemie is nog steeds goed of was eerder goed. Er is een zekere loyaliteit naar elkaar toe om de uitdading samen te willen lossen. Als deze 3 voorwaarden niet aanwezig zijn, dan is spirituele relatietherapie niet zinvol. Je trekt dan aan een dood paard. Ook met een reguliere aanvliegroute! Er zijn minimaal twee van de drie voorwaarden nodig om een ​​bepaalde kans van slagen te hebben.

Waarom geen gedragsveranderingstools krijgen in relatietherapie?

Angsten, hoop en angsten komen allemaal voort uit hartzeer dat is opgeslagen in een oude tijdcapsule. Als bevroren in ijs. Je bent hier meestal zelf niet van op de hoogte. Het maakt deel uit van je onderbewustzijn.

relatietherapie met 7 hartzeer lager erbij betrekken
relatietherapie met 7 hartzeer lager erbij betrekken

Bij conventionele of reguliere relatietherapie bij een psycholoog krijg je de tools aangereikt om beter met je partner te leren communiceren en je partner te vragen het gedrag te veranderen of vreedzaam te accepteren. Dan moet hij of zij beginnen te voldoen aan een opgelegd ideaalbeeld. Dan heb je vertrouwen dat je partner kneedbaar is. Deze eerste vliegroute voor je partner is te omschrijven als een nieuw streven, perfectie, een illusie en het waarmaken van een opgelegd beeld. Daar wordt je partner ongelukkig van. Het gedrag van je partner accepteren en ermee leren leven is een tweede weg voor een reguliere relatietherapeut. Advies: de strijd, woordenwisselingen en ruzies hebben niets te maken met de huidige problemen met jouw partner. Ze gaan terug naar de kindertijd in het huis van je ouders of zelfs naar de tijd in de baarmoeder bij je moeder.

De echte oorzaak gezien vanuit een spirituele relatietherapeut

Ontmoet regelmatig cliënten die nog wortelen met hun scheiding van jaren terug. Het zou handig geweest zijn dat de ex-partners in die tijd open hadden gestaan voor spirituele relatietherapie. Alle relatieproblemen zijn immers geen actuele problemen met de partner. Het gaat veel verder terug in de tijd. Als gevolg hiervan krijg je vaak exact dezelfde uitdagingen op je bord met een nieuwe partner. En zodra je partner veertig wordt, veranderen alle gevoelens opeens heel veel. Dan worden alle emoties sterker. En boven de vijftig komen ze vaker voor.
Zelfs wanneer ouders scheiden, herhaalt dit patroon zich heel vaak bij kinderen. Dus als je de echtscheidingsprocedure van je ouders niet hebt verwerkt destijds dan kan je jaren later de drang voelen om te willen scheiden van je huidige partner.

Emoties creëren een waas en mist rond de echte relatieproblemen

Hieronder vind je de 5 belangrijkste emoties die een grote impact hebben op de kwaliteit van leven voor jullie beiden.
Woede veroorzaakt conflicten, creëert afstand en vermindert seksuele aantrekkingskracht.
Gehechtheid aan een nieuwe relatie veroorzaakt een vlucht uit deze wereld met als gevolg relatieproblemen met de partner.
Jaloezie verstikt de ander, waardoor hij of zij het gevoel van vrijheid verliest. De ziel is nimmer het bezit van jouw partner. Dus in relatietherapie gaan voor jaloezie kan een openbaring zijn met deze kennis.
Trots richt zich op de vorm van relatieproblemen. Niet de kern van universele liefde het niveau van de ziel.
Onzekerheid leidt tot twijfel of beide partners echt samen verder willen.

Hoe zijn relatieproblemen ontstaan?

Dat vraagt ​​om een ​​analyse met de nodige zelfreflectie. Je bent ongelukkig in je relatie. Therapie kijkt vaak naar het heden en biedt mentale hulpmiddelen om conflicten te vermijden. Deze aanpak is onvoldoende om de relatiecrisis in de kern aan te pakken. Spirituele relatietherapie benadert dit op een andere manier. Eerst moet elke partner goed in de spiegel kijken en haar of zijn gevoelens begrijpen. Een zelfreflectie proces ook terug in de tijd. Dit houdt bijvoorbeeld in dat je je partner niet meer overal de schuld van geeft!

Wat voor soort redenen zijn er waardoor de relatie dreigt op te klippen te lopen?

Problemen hebben in een relatie betekent niet dat een stel niet bij elkaar past. Het betekent ook niet dat er geen liefde meer is of dat de koek op is. Problemen in de relatie en een relatiecrisis zijn gewoon onvermijdelijk. Het is inherent aan de relatie tussen twee mensen.

Reden voor persoonlijke ontwikkeling

Een standpunt vanuit de psychologie is dat hoe jonger je bent, hoe kleiner de kans dat je je eigen emoties goed kunt bespreken en beheersen. Bovendien is jouw empathie voor jouw partner mogelijk minder goed ontwikkeld. Vanuit een ontwikkelingspsychologisch perspectief zijn dit allemaal dingen die je meestal wat later in je leven leert. Mijn ervaring met het coachen van mensen door de jaren heen is dat dit meer gaat over egocentrisme of het hebben van een open of bloeiend hartcentrum. Je levensbloem gaat dan open en je raakt meer betrokken bij anderen. De jongere generatie heeft relatief meer mensen met een open hart. Daardoor zijn er ook meer psychische problemen. Ze zijn veel gevoeliger dan hun ouders en hebben vaak last van vluchtgedrag en emoties. Een gesloten hart of psychische problemen hebben een negatieve invloed op jouw huwelijk of relatie.

Een zogenaamd externe reden de schuld geven

Als je samen in een stressvolle situatie hebt gezeten, is het niet altijd mogelijk om samen goed met elkaar om te gaan. Een verbouwing, hoge huur of hypotheekschuld, een ontslag, één van de twee ziek, de ziekte van een kind, overspel of overlijden van een ouder of grootouder. De lijst met stressoren die relatietherapie kunnen veroorzaken, is eindeloos. Als je alleen of allebei de hele dag met deze stress te maken hebt, wordt de situatie er niet beter op. Een probleem in een relatie of een relatiecrisis ligt op de loer.

Een mogelijke reden is interpersoonlijk

Op zielsniveau zijn we allemaal hetzelfde en toch ook weer helemaal anders door allerlei energetische varianten. Onze ziel bestaat uit 5 lagen. Alleen op het eerste aardse niveau zijn er twee mogelijke varianten. Je bent geordend of je bent in en om je heen in chaos. Het thema van het huis schoonmaken of op orde houden is de focus tussen de twee partners. Om hiermee om te gaan zonder boosheid vereist een spirituele houding. Vaak komen mensen die te onzorgvuldig zijn pas echt in contact met haar of zijn eigen ziel als hij of zij dingen op een rijtje gaat zetten.

Dus opruimen voor de ander werkt niet. Dit moet van diep van binnen komen vanuit de partner zelf. Op de vier andere niveaus heeft elke partner 7 varianten qua energie smaken. Ook is bekend dat je een partner na 20 of zelfs 30 jaar huwelijk of samenleven nog steeds niet goed genoeg kent.

Overerving

Het Engelse woord “inheritence” betekent erfenis. Omdat je voorouders en ouders een bepaalde verstandhouding hadden in hun relatie, erf jij deze overtuigingen en gevoelens ook. Je partner is dus een reflectie, projectie of vervanger van je eigen vader of opa of moeder en oma. Bij relatietherapie speelt dit genetische mechanisme een belangrijke rol.

Hoe kan je de emotionele afstand, genegenheid en liefde van jouw relatie verbeteren met relatietherapie?

Relatietherapie is primair gericht op het omgaan met een crisis en irritaties in de relatie. Hoe kun je de liefde weer laten bloeien? Geestelijk zegt de emotionele band die je als man met je moeder hebt veel over hoe je met je vrouw of vriendin samenleeft. Hetzelfde geldt voor vrouwen met hun vaders en echtgenoten of partners. Als er onverwerkt verdriet is, kun je hoog of laag springen in conventionele relatietherapie. Het zal niet beter worden. Natuurlijk zijn er reguliere tools beschikbaar om meer tijd met je partner in het heden door te brengen. Of een rollenspel waarbij jullie elkaar voor de eerste keerweer fris en fruitig en gelukkig opnieuw ontmoeten. Of te dromen van een nieuwe gedeelde toekomst of samen een tantra cursus te volgen. Dit helpt allemaal niet op de lange termijn, zolang er liefdesverdriet is in de relatie zit van met een ouder of grootouder.

Waarom laat beginnen met relatietherapie?

Veel stellen gaan in therapie als het bijna te laat is. Problemen houden vaak jaren aan. Er is één grote valkuil voor een relatietherapeut: behandelt een van de partners de relatietherapeut wel oprecht? Om tegen de buitenwereld te kunnen zeggen: “Ik heb alles gedaan voor de relatie wat ik kon”. Het herkennen van deze sabotage dynamiek en het toestaan ​​van introspectie door deze partner met zelfreflectie kan soms een grote uitdaging zijn.

De wond blijft vaak jarenlang etteren, waarbij schaamte hen er vaak van weerhoudt om beiden eerder professionele hulp te zoeken. Een relatie mag geen werkwoord zijn. Ik heb zelfs ontdekt dat mensen veel baat hebben bij therapie. Helaas komen veel stellen te laat, waardoor het moeilijk is om de rest van de relatie te herstellen. Dit is niet nodig. Koppels stellen veel te lang uit. Zeblijven hangen bij het beslissen over Ja of Nee in therapie gaan.

  • Wat is de grootste misvatting over het verbeteren van relaties?
  • Hoe ziet een therapietraject eruit?
  • Met welke selectiecriteria kan je rekening houden bij het kiezen van een relatietherapeut?
  • Voor welke problemen kan je bij een relatietherapeut terecht?
  • Waarom is het niet verstandig om lang te wachten voordat je in therapie gaat?

Het doel van relatietherapie en de relatietherapeut

Maak de geest van je partner wakker

Een doel is om beide partners door persoonlijke groei te laten gaan en veel meer bewust te zijn van oude pijnen veroorzaakt door hun eigen zwangerschap, kindertijd, adolescentie en puberteit. Alles wat daar gebeurt heeft een grote invloed op het heden. Je partner reageert op je pijn in het centrum van je hart op een manier die je niet echt wilt. En dit gaat maar door – jarenlang – totdat je je realiseert en beseft dat het je eigen pijn was die het proces begon. Dit is een grote paradox in het proces van relatietherapie. Zodra de pijn is verdwenen, reageert de buitenwereld – en dus je partner – heel anders op jou.

Elimineer ongemak met een paradox

Het doel is daarom om de top 5 frustraties van je partner in kaart te brengen en als een boemerang terug op je eigen bord te leggen. Met mijn mediumschap kwaliteiten kan ik je helpen je diepste innerlijke leven te verwoorden en traceren waar en waarom je vastliep. Een andere mogelijke waarheid is dat je al heel lang vastzit.
Voorbeeld van frustratie: Een man denkt dat zijn vrouw lui is. Ze doet niets en heeft geen ambitie.
Voorbeeld van de paradox: De man heeft altijd een diep verlangen en droom gehad om zijn eigen bedrijf te starten. Tot nu toe nooit gedaan.

Emoties Voorbeeld: De onzekerheden van een man hebben hem zijn hele leven in de weg gestaan. Zelf was hij daar ook boos over. Dit schept afstand in de relatie met zijn vrouw. Nu beschuldigde hij haar van passiviteit en gebrek aan ambitie.
Vervolgtherapie doe je bij ons alleen in een onafhankelijk traject. Wel is er een algemene eindbeoordeling. Voor de kosten en of deze fiscaal aftrekbaar zijn, kijk je bij de vergoedingen onder Energetische Therapie.

Lijden van kinderen voorkomen

Helaas krijgen kinderen bij echtscheiding altijd de rekening. Het doel van een spirituele relatietherapeut is dus om deze situatie te allen tijde en indien nodig met veel inspanning te vermijden. Het doel is om de harmonie in het gehele gezin te herstellen.

relatietherapie nog iets gemeenschappelijk
relatietherapie nog iets gemeenschappelijk

Hoe weet je of je relatie is verbeterd?

Bij relatietherapie werkt elke partner aan zijn of haar rugzak. Zodra je een oude traumatische ervaring opnieuw doormaakt, wordt je nog prikkelbaarder. De reden hiervan is dat angst uit je energiesysteem wordt losgelaten. Je zult jezelf opnieuw moeten leren kennen. Dit geldt ook voor je partner. Hij of zij zal opnieuw met Jou moeten synchroniseren.

Hoe vaak heb je je tot elkaar aangetrokken gevoeld op basis van de pijn van verliefd zijn. De roze wolk is niets meer dan een magnetische functie van hartzeer die voor beide partners hetzelfde is. Dus in elke crisis of het nou een huwelijk of samenwoon of lat relatie is, in de relatietherapie is het belangrijk om te beseffen dat dat de gezamenlijke pijn uit voor die verliefdheid zorgde. Hierdoor is het niet meer nodig om het gedrag van de ander te accepteren.
Het uitdaging is om zich te ontdoen van het hartzeer met een wortel en tak aanpak. Uiteindelijk heb je verbinding met je eigen ziel en ook sterker met elkaar. Ten tweede is er minder intern conflict tussen het hart, het hoofd en het onderbuik gevoel. Doordat de mogelijke onderliggende woede naar de achtergrond is verdwenen, komt de chemie weer langzaam terug. Het zal de band van kracht, licht en liefde versterken.

relatietherapie heeft gewerkt blijheid terug
relatietherapie heeft gewerkt blijheid terug

Relatietherapie en relatietherapeuten online of in de praktijk

Deze spirituele relatietherapie voor volwassenen met zelfreflectie vind je in de regio Haarlem, maar ook online beschikbaar in het Nederlands, Spaans en Engels. Dus door heel Nederland. Met healing worden de onderliggende trauma’s van de relatiecrisis aangepakt. Dit is een basisbenadering en niet te vergelijken met EMDR-therapie. In feite bieden we Energetische Therapie die in de basis de bouwstenen van het leven aanpakt. Het is ook een spirituele therapie om het lijden in het vroege leven van beide aan het licht te brengen. Een bijzondere vorm van relatietherapie dus zonder dubbelzinnigheid.

Bij voorkeur eerst een face2face intake gesprek in mijn praktijk ook als je ver weg woont. Daarna kan het coachen en behandelen op afstand indien de reisafstand langer dan 1 uur is. Ben goed bereikbaar voor vervolgsessies in de volgende omliggende plaatsen vanuit de regio. Heemstede, Bennebroek, Haarlem, Hoofddorp, Zwaanshoek, Vogelenzang, Overveen, Bentveld, Zandvoort, Vijfhuizen, Bloemendaal, Santpoort-zuid, Santpoort-noord, Hillegom, Lisse, Sassenheim, Aerdenhout, Driehuis, Velsen-Zuid, Velserbroek, IJmuiden, Amsterdam, Zwanenburg, Halfweg en Badhoevedorp. Deze spirituele relatietherapeut ziet jullie graag binnenkort in zijn praktijk voor zelf-reflectie relatietherapie!